Retreat Ontspannen Ondernemen 17 & 18 juli 2019

Ontspannen Ondernemen is het nieuwe ondernemen. Ondernemen op wilskracht leidt tot resultaat en tot uitputting. Het is een mannelijke kracht die voor vrouwen niet geschikt is, een vrouw is nu éénmaal geen man zonder penis. We kunnen het prima en natuurlijk moeten we onze mannelijke energie aanspreken om iets neer te zetten, maar dan vanuit daadkracht. 

Daadkracht bereik je vanuit afstemming. Vanuit je innerlijk zodat je niet gemotiveerd hoeft te worden van buitenaf, maar van binnenuit laat stromen wat in jou leeft. Waar je hart van in de fik staat wil je uiteraard manifesteren. Daarvoor moet je de verantwoording voor jezelf durven nemen, jezelf op de eerste plaats zetten. Zodat je vrij bent om te doen wat je echt wilt. Gezond egoïsme noemen wij dat. Een ander denkpatroon is hierbij niet genoeg. Het gaat om de Innergame, die mag echt anders.

Hoe je het één doet, zo doe je alles. Je kunt bedrijfstechnisch een super goede strategie hebben neergezet maar wanneer je jezelf saboteert door allerlei beperkende overtuigingen, krijgt je het niet voor elkaar. Daarom nemen we je twee dagen mee op reis tussen wakker en slaap in. Zodat je verborgen verlangens naar boven komen en de reden waarom die nog niet vervuld zijn. Je innerlijke criticus word je beste vriendin, zodat je je gesteund voelt en Ontspannen Onderneemt.

Twee dagen afstemmen zodat al je wilde ideeën concrete plannen worden, want natuurlijk is er een stappenplan of strategie nodig voor de uitvoering. Niemand heeft iets aan wollige taal en blijven dromen. Dan komen jouw dromen niet uit en verander je niets in de wereld. Je raakt gefrustreerd, onzeker en wilt het bijltje erbij neergooien. Alleen omdat je je geweldige ideeën niet concreet kunt omzetten in plannen, dat is eeuwig zonde.

Je leert hoe je rust in wat er nu is, zodat je uit de kramp komt en ontspant. Afstemmen en voelen zodat je hoofd wordt verbonden met je hart, buik en bekken. Vanuit die ontspanning kun je keuzes maken die het beste zijn voor jou en daardoor voor iedereen. Je gaat voelen dat je je kleiner houdt dan dat je bent. Dit doen we heel praktisch door Slaapyoga, Helende Klanken, Chi Kungs, Rust en oefeningen waardoor je ‘out of the box’ gaat denken. 

Je ervaart het verschil tussen ‘hoe’ en ‘wat’. Zodra je het ‘hoe’ loslaat is er ruimte om die quantumsprong te maken. Het word je tijdens deze twee dagen duidelijk wanneer je iets moet doen en wanneer je niet moet doen. Een zonnebloem moet je zaaien (het ‘wat), maar als ze opkomt ga je er niet aan trekken om het harder te laten groeien (het ‘hoe’). Het ‘hoe’ is niet aan jou, alleen het ‘wat’.

Stap voor stap je verdiepen in je Gevoelsbewustzijn, zodat je kennis wordt verbonden met je gevoel en er wijsheid ontstaat en je van binnenuit voelt of weet wat je eerstvolgende logische stap is. Je wordt volledig ingewijd in de structuur van de 5 O’s zodat je Ontspannen kunt Ondernemen.

Natuurlijk heeft de één meer behoefte aan een strategie en een liefdevolle schop onder haar kont. Ze moet even ‘aan’ gezet worden, zodat ze daarna gaat als de brandweer. Irene kan dat als geen ander, zij is een echte fire starter.

De ander mag nog wat meer zakken in haar gevoel zodat haar kennis doorvoeld wordt en ze precies weet wat en hoe ze dat wil uitdragen. Judith weet feilloos de zere plek te raken die je niet wilt voelen. Even pijnlijk maar daarna ga je als een raket.

Je talent leren kennen en gebruiken. Iedereen heeft Unieke Selling Points. Door die te verhelderen kun je ze zichtbaar maken. Zodra je zichtbaar wordt kunnen je klanten je vinden en kun je ze adequaat helpen! Goed zichtbaar durven zijn vraagt om een combinatie van daadkracht, geduld en goede coaching.

Je wordt het gemiddelde van de vijf mensen waar jij mee omgaat. Tijdens het retreat heb je alleen maar mensen om je heen die je naar het volgende level helpen. 

De 5 O’s

Emoties die onderdrukt worden komen vroeg of laat naar boven. Wat wij je leren is het bevrijden van onderdrukte emoties. Daarvoor moet je in je lichaam aanwezig zijn. Dat kan met behulp van de 5 O’s:

  • Ontspannen
  • Openen
  • Ontvangen
  • Opschonen 
  • Ondernemen

Ontspannen Je leert hoe je onder elke situatie kunt ontspannen. Er zijn twee belangrijke redenen waarom het moeilijk is te ontspannen. De ene is heel oud en primitief maar werkt nog altijd: de zogenoemde vlucht/vecht/bevries modus. Deze zorgt ervoor dat je onmiddellijk kunt handelen als het nodig is. Maar door de overkill aan prikkels in het dagelijks leven ben je altijd alert, klaar voor actie en sta je altijd op spanning, het tegenovergestelde van ontspanning. De andere reden is dat het heel aantrekkelijk is om altijd in de ‘doe modus’ te staan. Iets doen of creëren wat je leuk vindt geeft energie. Je verliest makkelijk uit het oog dat ‘niet doen’ net zo belangrijk is en je oplaadt.

Openen Zodra je je ontspant kun je je openen en zo de informatie voelen die je bij je draagt. Dit betreft zowel positieve als negatieve informatie. Dat maakt het ook lastig om je volledig te openen. Je voelt in jezelf ook de dingen die je zorgvuldig had weggestopt en het is gemakkelijker om die samen met een ander naar boven te halen.

Ontvangen Wanneer je open kunt ontvangen maak je op een eerlijke manier contact met je omgeving en ook met jezelf. Je voelt welke gevoelens er zijn en wat je daarmee wilt doen. Dan kun je ook onderscheid maken tussen dat wat van jou is en wat van een ander is.

Opschonen Je leert hoe je jezelf opschoont van je eigen beperkende gedachtes en overtuigingen, terug geeft wat niet van jou is en het vrijlaten van je eigen kwaliteiten. Want het is nog altijd makkelijker om je te verschuilen achter je beperkingen dan om volledig te gaan staan voor je kwaliteiten.

Ondernemen En dan komt de laatste fase. Welke stappen onderneem jij om je Authentieke Zelf en ideeën in de wereld te manifesteren? Alleen als je deze vier stappen hebt doorlopen kun je ondernemen vanuit ontspanning. Velen willen ondernemen en beginnen met stap vijf, maar zonder de andere stappen kun je dit niet vanuit ontspanning doen en loop je een doodlopende weg.

Neem contact met ons op, wij helpen je verder!   Je kunt mailen, bellen of appen.

Judith 06 41286890 of Irene 06 51044166

Volg ons op facebook.

Routebeschrijving.

De school is gevestigd achter een boerderij, die op de hoek van de kruising Belkmerweg – Pettemerweg staat. Door Google wordt het aangegeven als B&B de Geheime Tuin.

Vanaf de Rijksweg N9 neem je bij de rotonde de afslag richting Petten. Daarna neem je de eerste afslag rechts, de Belkmerweg op en rijdt meteen links het pad op.

 

School of Authentic Being

Belkmerweg 21
1754 GB Burgerbrug

info@schoolofauthenticbeing.com

 

Judith 06 41286890

of Irene 06 51044166

 

© 2018 ontworpen door Rianne Weijer