Als klein kind vroeg ik mij al af waarom ik op de wereld was. Hoewel mijn wereld nog heel klein was, ik kwam niet veel verder dan het dorp waarin ik opgroeide, kon ik als ik stil was van binnen mijn lichaam ‘groter maken’. Zo wist ik diep van binnen dat er meer was dan alleen mijn lichaam. Nu weet ik dat je fysieke lichaam slechts een klein deel is van mijn allesomvattende zelf, maar daar had ik toen echt geen idee van. Ik voelde me ook vaak angstig en alleen en was bang voor oorlog. Ik was bang voor spinnen, het donker en vooral voor het onbekende.

 

Van mijn directe omgeving werd ik niet veel wijzer. Hoewel mijn vader katholiek was opgevoed geloofde hij niet meer in god en dacht hij niet dat er na dit leven nog iets was. Mijn moeder wist zeker dat er na dit leven niets meer was. Op school leerde ik hier niets over, ik snapte er niets van en had veel onbeantwoorde vragen. Pas op mijn 18de kwam ik iets verder. Ik deed een opleiding Shiatsu en kwam mensen tegen die verband legde tussen het lichaam en de geest.

 

Jippie. De eerste jaren kwamen er veel antwoorden binnen op mijn levensvragen. En na elk antwoord kwamen er 10 vragen bij. Ik was enorm leergierig maar moest veel geduld hebben. ‘De meester komt pas als de leerling er klaar voor is’. En zo kwam ik steeds een stapje verder. Veel vragen werden beantwoord, veel ook niet. Nu weet ik dat ik daar een heel leven over ga doen en elke dag inzichten ontvang. En zo leergierig als ik ben vindt ik dat ook een fijn idee. Ik blijf mijn hele leven leren en weet waarschijnlijk pas aan het einde van mijn leven wat ik hier nu eigelijk doe, waarvoor ik naar Aarde ben gekomen, wat mijn levensdoel is. Ik vraag mij ook niet meer af wat mijn levensdoel is, ik leef, ik volg mijn weg. En al die tijd probeer ik zo bezield mogelijk te leven omdat ik daar de meeste vreugde uit haal. En als je vreugde voelt is er geen angst!

 

Je leeft vanuit liefde als je je kan overgeven aan je dromen en verlangens. Als je Ja zegt tegen het leven en het je niet uit maakt wat je daarin tegenkomt. Dus tegen zowel de leuke als de niet leuke dingen zeg je Ja, in de wetenschap dat je gedragen wordt. En zodra je dit doet voel je dat je gedragen wordt door het leven zelf, door iets wat groter is dan dit aardse leven. Wat je draagt is je oorsprong, het thuis van je ziel. En je ziel bereikt je via je intuïtie, via je gevoel.

 

Als je contact maakt met je gevoel, met je Authentiek kern komt er een bewustzijnstroon op gang die je dichter bij jezelf brengt en die je tegelijkertijd uitnodigt om het diepste van jezelf aan de wereld te laten zien. Dat is eng en je moet ervoor uit je comfort zone. Je gaat dingen doen waar je weerstand tegen voelt maar waarvan je weet dat je ze niet langer meer kan uitstellen en moet doen om verder te komen. En dan komt er angst.

 

De grootste blokkade naar Authentiek zijn is angst. Om trouw te zijn aan je gevoel, aan jezelf moet je meestal van de gebaande paden af. Dus niet klakkeloos de weg volgen die anderen voor je uitgestippeld hebben of die anderen al zijn gegaan. Dit voelt vaak heel beangstigend en zorgt soms voor misverstanden en conflicten. Zowel in je omgeving als in jezelf. Het is de angst om af te wijken van wat normaal is, om afgewezen te worden en alleen te staan. Om afkeuring te voelen bij diegene die je liefhebt. Is dat erg? Nee helemaal niet. Leuk is anders maar als je erdoorheen gaat leidt dat echt tot groei en vreugde. En op dit moment zijn hier echt heel veel mensen mee bezig.

 

Weet jij wat jou tegenhoudt om Authentiek te zijn en je verlangens te volgen? Om het leven te leiden dat jij wilt. Vaak zijn het hersenspinsels en overtuigingen in ons hoofd die ervoor zorgen dat we blijven waar we zijn. Of zijn het gebeurtenissen/pijnen die je hebt meegemaakt en die je echt niet nog een keer wilt meemaken. En doet je ego er alles aan om via het denken je klein te houden zodat er niets verandert. Een schijnveiligheid. En zo zorg je ervoor dat je binnen het vertrouwde blijft om dit te voorkomen en negeer je je gevoelens. Want elke keer als je angst voelt, al is het maar een klein beetje, dan verlaag je je trilling/je licht of hoe je het wilt noemen. En dan val je terug in oude patronen en geef je (onbewust) een ander of de situatie de schuld. Er moet iets buiten jou veranderen zodat jij niet meer angstig bent. Maar zo werkt het niet. Angst is de tegenhanger van liefde. Dus waar angst regeert is geen liefde meer voelbaar. En dan komt er een bal in je buik, of een band om je hart of een draai in je maag. Die probeer je zo lang mogelijk weg te ontkennen tot het zo groot is geworden dat je er niet meer mee leven kan. Dat je in plaats van leef aan het overleven bent.

 

 

En die mensen leren we hoe je dat doet tijdens onze opleiding Being Autehntic . En als we dan naar hun angsten gaan blijken daar altijd overtuigingen achter te zitten die niet eens van hun zijn maar van iemand anders. Heel vaak van je ouders of uit de directe omgeving waarin je bent opgegroeid.

 

Wat kan je daar nu zelf aan doen?

Ga rustig zitten of liggen. Ga met je aandacht door je hele lichaam. Begin bij je hoofd, hoe voelt het daar, hoe ziet het eruit? Dan naar je borst en je buik. Voel waar je jouw bal, band of knoop zitten? Gebruik dan je ademhaling. Adem ‘er naar toe’ en geef bij elke uitademing een overtuiging die je niet dient terug. Heel rustig en in jou tempo. Bij elke overtuiging die er in je opkomt denk je: Is dit van mij? Dient mij dit nog? Wil ik dit nog langer dragen? Je hoeft niet persé te weten waar alle overtuigingen vandaan komen. En dan geef je het terug aan de afzender. En ja daar kunnen emoties bij vrij komen. Daar hoef je niet bang voor te zijn, ze gaan ook weer weg als je maar gewoon doorademt.

 

Tijdens de workshop Being Authentic leer je dit en 4 handgrepen die je altijd en overal toe kunt passen. Zodat je weer verbinding voelt met jezelf en voelt wat bij jou past.

 

https://schoolofauthenticbeing.com/contact/