In een vorige blog https://schoolofauthenticbeing.com/gaat-de-dokter-je-echt-redden/kon je lezen dat een dokter mij niet kan redden van chronische ziekten. Hij of zij kan het met medicijnen onderdrukken of dragelijk maken, maar genezing vind niet plaats. Ook een 10 minuten gesprek of van mij part een heel traject met gesprekken gaat mij hoogstens inzicht geven in mijn problemen. Maar ik word niet ’s ochtend wakker met de gedachte: ‘O had ik maar meer inzicht.’ Nee, ik wil gewoon van mijn probleem af. 

Afgezien van infectieziekten, botbreuken, en verwondingen staat een dokter feitelijk met lege handen. Logisch. Om dokter te worden volg je een jarenlange studie die de naam: ’Medicijnen’ draagt. Wanneer je je verstand gebruikt begrijp je precies wat er wordt geleerd; ‘Adequate diagnose stellen en medicijnen voorschrijven’. Die de boel onderdrukken. Hupakee, je bent van je klacht af, denk je. Maar de oorzaak is niet weggenomen, dus hoe lang zal het duren voordat je lichaam op een andere manier met je gaat communiceren. Want dat is wat je lichaam, met wat wij als ziekte bestempelen doet, communiceren.

Artsen studeren minimaal 4 jaar en krijgen, let op, 9 uur les in voeding. Waarbij er vermeld wordt dat voeding bijna geen invloed heeft op ziekten. Ze krijgen al helemaal geen les in ontspanning, nee, ze moeten het gestreste leven dat bij het arts zijn behoort omarmen. Tel daarbij op dat wetenschappelijk onderzoek, waar je medicijnen vandaan komen, grotendeels is gebaseerd op aannames en je snapt dat onderzoeken steeds wisselende resultaten geven. Voortschrijdend inzicht noemen ze dat. Het blijkt bijvoorbeeld dat nieuwe inzichten in cholesterol laten zien dat cholesterol eerder een vriend dan vijand in ons lichaam is. Het zal nog wel een tijdje duren voordat dat algemeen wordt aangenomen, want cholesterolverlagers is big business. Daarnaast blijken antidepressiva steeds vaker met negatieve bijwerkingen zoals (zelf)moord samen te hangen (de zogenoemde Prozacmoorden).

We leven massaal met de overtuiging dat er niets is te doen aan het ontstaan van ziekten en dat maakt ons massaal slachtoffer van iets dat zomaar willekeurig kan verschijnen. Maar is dat wel waar? In hoeverre beïnvloeden wij onze gezondheid met de dagelijkse portie spanning die we (on)vrijwillig tot ons nemen. Spanning los je niet op met medicatie maar met ontspanning. Word dat maar op de lagere school onderwezen. Je neemt je gezondheid weer in eigen handen wanneer je ontspanning aan je leven toevoegt. Je kunt veel meer dan dat je denkt!

Doktoren zeggen dat je weinig of niets kunt doen aan ziekten en genezing daarvan maar daar ben ik het niet mee eens. Zodra je de signalen van je lichaam begrijpt voel je dat het oneindig intelligent is en dat het zelf weet hoe het kan genezen, als je uit de angst blijft en erin kunt ontspannen. En ja, dit geldt ook bij ernstige ziekten. De zogenaamde wonderbaarlijke genezingen komen nooit voort uit angst en spanning, maar altijd vanuit ontspanning. Maar als je dat niet al eerder geleerd is kun je daar, zeker bij veel pijn of doodsangst, moeilijk op vertrouwen laat staan leven.

De waarheid is, dat mensen leren ontspannen tot op zielsniveau en hun zelfhelend vermogen de kans geven, zodat ze de macht over hun gezondheid weer naar zichzelf kunnen toetrekken, tekort oplevert. Het gaat om geld. Jouw gezondheid wordt verkocht aan de hoogste bieder. Er gaan miljarden in om. En waar vroeger de universiteiten 90% van het onderzoek betaalden en de farmaceutische industrie maar 10%, is dat nu precies omgekeerd. Wat zal dan de uitkomst van een onderzoek zijn? Zul je medicijnen nodig hebben of niet? Uit onderzoek blijkt dat de resultaten van het onderzoek afhankelijk zijn van degenen die het onderzoek financieren. Geef ze ongelijk.

En de genetisch bepaalde ziekten dan zul je denken? Wat doen we daar mee? Het blijkt dat zelfs je DNA veranderbaar is. Dat hoe jij denkt en leeft je DNA beïnvloed. Het is niet zo statisch als dat je op school hebt geleerd. Genetisch bepaalde ziekten hebben meer te maken met de leefwijze die je overneemt dan met je DNA. Daar komt bij, dat wat zij als ziek zijn beschouwen in werkelijkheid biologische processen zijn die volgen op een geestelijk vraagstuk. Voor die wijsheid is in deze blog helaas geen ruimte, daarvoor kun je googelen op dr. Hamer.

Wil jij je lichaam en geest gezond houden dan moeten de protocollen vervangen worden door natuurwetten. De natuur is nog altijd onze beste leermeester. Zo zijn medicijnen ontstaan. Uit de bast van de wilg werd acetylsalicylzuur gewonnen wat pijnstillend werkt. Pijnstilling is deze vorm is vrij onschuldig en helpt je ontspannen door een bepaald biologisch proces heen te gaan. Pijnstilling, het oplossen van angsten en ontspanning gaan hand in hand. Pijn blijkt subjectief te zijn en aan pijn kun je zelf iets doen. Door op wat voor manier dan ook te ontspannen.

Pijn, je lichaam wilt je iets vertellen, maar we begrijpen het niet goed. Pijn, we hebben het allemaal op zijn tijd. Het eerste wat we willen is dat het ophoudt en we gaan er met onze aandacht bij vandaan. Alsof je een natte hond afweert die op je schoot wilt springen. De hond wordt er alleen maar enthousiaster van en wil meer aandacht. Door onderdrukking voel je meer pijn. 

Wat kun je nu zelf met (en niet tegen) pijn, verdriet, zorgen en angst doen?

Wat alles onmiddellijk dragelijker maakt, is er met je aandacht naar toe gaan. Elk probleem wat je tegenkomt in je leven is gebaat bij aandacht. Niet zelfmedelijden, of in ieder geval niet te lang daarin blijven hangen, maar oprechte aandacht. Aandacht ontspant. Aandacht kun je geven door een luisterend oor, door er je aandacht op te richten of door aanraking. Aanraking is je eerste taal. Ontspannen…vreselijke moeilijk als je midden in een pijnlijke situatie zit. Daarom is het zo fijn als je iemand je hierin bijstaat, je geruststelt maar je vooral aanraakt, zodat je ten alle tijden in die ontspanning kunt zijn. 

Ontspannen door aanraken, maar dan wel op een betamelijke manier. Binnen een duidelijk kader met voorspelbare resultaten. Dat kun je leren! Tijdens de 1-daagse Opleiding Being Authentic leer je hoe je vanuit je Midden de ander zo aanraakt, dat er binnen enkele minuten een diepe ontspanning plaatsvindt. En dat je vanuit die ontspanning het zonnetje weer in jezelf toelaat. En natuurlijk kun je dit ook op jezelf toepassen. Eerst voor jezelf zorgen en dan voor de ander.

Wees erbij! 8 februari en leer hoe je ontspanning brengt binnen je gezin, in je leven en in je praktijk. Investeer 1 dag van je leven in waar je de rest van je leven plezier van hebt. Om het nog leuker te maken is het tweede ticket voor de halve prijs. We weten uit ervaring hoe belangrijk het is om zelf gevoed te worden. Kom je met zijn tweeën, dan heb je gelijk een maatje om mee uit te wisselen. En de ervaring leert dat mensen er dan gelijk mee aan de slag gaan en het niet in een laatje beland.

Lees er alles over op https://schoolofauthenticbeing.com/beingauthentic/