Waarschijnlijk is dit niet de eerste blog die je van ons leest. Dat je de moeite neemt om deze te lezen, komt omdat we je ooit geraakt hebben. Misschien was het toen nog niet je tijd, was je al met iets anders bezig of dacht je dat je het allemaal wel wist. Je leest nu door omdat je diep van binnen weet, dat wij iets te bieden heeft wat niemand anders biedt en je toe bent aan je volgende stap.

Je natuurlijke staat van zijn is mensen helpen. Daar heb je verschillende vaardigheden voor geleerd. Misschien heb je zelfs Being Authentic bij ons gevolgd, de methode om snel is je lichaam te zijn. Heb je daarmee, of met iets anders, ervaring opgedaan. Je hebt uitgewisseld en/of je klanten behandeld. 

Goed nieuws, het kan nog beter. Je kunt nog meer uit je behandelingen halen. Het begint allemaal bij ontspanning. Zodra je ontspant kun je aanwezig zijn in je lichaam, kun je voelen wat er gebeurt, waar het werkelijk om draait en wat je graag wilt. Wat tijdens ontspanning niet altijd automatisch gebeurt is het oplossen van trauma’s of blokkades. Daar is vaak meer voor nodig.

Dit is de ervaring van Tom.

Hij heeft de workshop Being Authentic gedaan en wisselt regelmatig uit. Hij vindt de ontspanning heerlijk en voelt elke keer weer dat zijn voeten soepeler worden en dat hij beter kan lopen. Misschien masseer je mensen en weet je precies waar het nu over gaat. Vervolgens neemt hij deel aan de jaartraining ‘Word de Coach die Raakt!’ Hij leert hoe je met behulp van Being Authentic, de aanraking waardoor je makkelijk in je lichaam geraakt, combineert met open vragen. En dan gaat er een wereld voor hem open.

Hij ontdekt dat ontspanning één ding is maar dat gericht voelen in je lichaam van een heel andere orde is. Door de juiste vraagstelling van zijn mede student kan hij een angstgevoel in zijn lichaam lokaliseren en komt hij terecht bij een vroeger ongeluk. Het blijkt dat hij tijdens die bijna dood ervaring onbewust heeft besloten om niet meer te voelen. Bij Tom resulteerde dit is een slechte bloedsomloop in zijn benen. Je hoeft alleen je gezonde verstand te gebruiken om te snappen dat je je een slag in de rondte kunt masseren, maar dat je daarmee nooit bij de oorzaak van het probleem komt. De geest is vele malen sterker als het lichaam.

Hij is aangenaam verbouwereerd en wil natuurlijk weten hoe dit kan. Zijn hoofd wil het snappen en hij wil zeker weten dat dit een blijvende verbetering is. Na de uitleg begrijpt Tom dat hij terug is gegaan naar zijn gevoelsbewustzijn, zijn natuurlijke staat van zijn. Je gevoelsbewustzijn is je originele blauwdruk. Het patroon waarmee je naar aarde komt. Dit kan vertroebeld raken door gebeurtenissen die je meemaakt en waar je conclusies uit trekt. Je hebt er bewust of onbewust gedachten over en overtuigingen op zitten. 

Je blauwdruk blijft altijd in tact, het kan niet stuk. Het kan wel ondergesneeuwd raken door je gedachtes en overtuigingen. Die nemen de leiding over. Raar eigenlijk, dat dat kan. De natuur maakt geen fouten zou je zeggen. Inderdaad, er gaat niets fout. Het helpt jou bij je ontwikkeling, bij het vergroten van je bewustzijn. Het biedt je de mogelijkheid om jezelf te onderzoeken. Om te spelen met de verschillende mogelijkheden die het leven je biedt, waarin het leven je uitdaagt, terwijl je origine in tact blijft.

Staat zelfontwikkeling bovenaan je verlanglijst?

Vindt je het fijn om mensen aan te raken?

Wil je het beste uit jezelf halen? 

Ben je klaar voor verdieping in je praktijk? 

Dat dachten we al, anders had je nooit tot hier doorgelezen. Volg dan de jaartraining ‘Word de Coach die Raakt!’. Wil je eerst met ons kennismaken? Kom dan naar het event Raak de Coach in jou. Wil je gelijk leren hoe je je gevoelsbewustzijn vergroot? Kom dan naar de Opleiding ‘Being Authentic’. Je leest er alles over op deze site Tot snel!